Vakantiefilmfestival 2023

Vakantiefilmfestival

Op 29 juli is het vakantiefilmfestival gehouden. Het is georganiseerd door de HAF. De toegang was dit jaar gratis dankzij gulle sponsors.

Het volgende vakantiefilmfestival zal worden gehouden in oktober 2025. Elke club mag dan 2 films inzenden, een voor 2024 en een voor 2025. 

 

Programma

Film nr. Club Maker Filmtitel

Lengte (min.)

Omschrijving
1 Filmclub Maassluis Martin Zwaard Rugen 8 Belevenissen op vakantie eiland in voormalig Oost-Duitsland
2 Film- en Videoclub Cine'67 Johan van Lochem Namibië 15 Een verrassende reis door zuidelijk Zuid-Afrika.
3 Toverlint Filmclub Gouda Drees Brunt IJsland 12 Een impressie van een reis door IJsland. Een lang gekoesterde wens.
4 Rotterdamse Video- en Smalfilm Liga Arturo Corral De Aventeiro 4 Arturo volgt de rivier van zijn geboortestreek
5 Haagsche Amateur Filmclub Peter Goddijn Rondreis door Ierland 14 Tijdens een vakantietrip met mijn vrouw over de Wild Atlantic Way van Ierland hebben wij geprobeerd de overweldigende landschappen, de mensen en de dieren van dit imponerende land te laten zien.
           
  Pauze     30  
           
6 Toverlint Filmclub Gouda Joop van Leeuwen Bruiden van Japan 6 Tijdens onze rondreis in Japan zijn we getuigen geweest van verschillende bruidsreportages. Zonder voorbehoud kregen we toestemming om te filmen.
7 Filmclub Maassluis Jan Houtman Casalarreina 10 Wijnfeest in Spanje waarbij paella bereid wordt
8 Film- en Videoclub Cine'67 Dan Bekker Uitwaaien in Zeeland 5 Impressie van een fietstochtje in Zeeland
9 Rotterdamse Video- en Smalfilm Liga Piet de Kreij Vogelvakantie in Drenthe 6 Eind mei 2020 hebben we een natuurhuisje in Ruinen Drenthe gehuurd. Dit lag aan de rand van het Dwingelder veld.
We hebben daar diverse natuurgebieden bezocht.
10 Haagsche Amateur Filmclub Robert Bertsch Fietsen langs de Main 15 Een reisverslag van een fietstocht langs de rivier de Main in Duitsland.
           
  Pauze     20  
           
  Uitslag en uitreiking zaalprijs     15  
  Dankwoord ZH'12     5  
  Einde        

Verslag


De HAF heeft werk gemaakt van het vakantiefilmfestival. Zo was er een tafeltje met een parasol erboven en onder het scherm stonden allerlei vakantieattributen.
Ook de openingstoespraak van Mieneke was een verrassing. Ze had deze laten maken door ChatGPT. Het resultaat was een heel behoorlijke toespraak met maar één zinnetje, dat verraadde dat er iets aan de hand was met de tekst.
Er waren zo'n 35 bezoekers aanwezig. Diverse landen passeerden de revue; Duitsland, Japan, Zuid-Afrika, IJsland, Ierland, Spanje en natuurlijk Nederland.
Mieneke Meij interviewde de makers.
Aan het eind van de middag brachten de bezoekers hun stem uit voor de beste film. De winnaar werd Drees Brunt met de film IJsland. Hij won een waardebon van € 150, die door het reisbureau Mimosa reizen beschikbaar was gesteld.
Het team van de HAF kan terugzien op een geslaagd festival. Het volgende vakantiefilmfestival zal in 2025 worden gehouden. Iedere club mag dan weer twee films insturen.