Home

Cursussen door Henk van de Meeberg

Beter leren filmen en beter leren kijken naar films van anderen en daar een oordeel over uitspreken willen wij allemaal.

Henk van de Meeberg geeft dit jaar weer de online cursussen De creatieve camera en Beeldexpressie. De cursussen zijn bedoeld voor degenen die de basis van het filmen onder de knie hebben en zijn vooral gericht op inhoudelijke aspecten van het filmen.

Dit is een kans om mee te doen aan filmtrainingen als onderdeel van het opleidingsprogramma voor filmamateurs. Het programma is ontwikkeld door René Roeken en Henk van de Meeberg naar aanleiding van hun jarenlange ervaring in de Jury Coördinatie Commissie, (JCC) van de NOVA.

De kosten bedragen € 35 per persoon.

De cursus is ook voor leden uit andere regio's beschikbaar. Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2. De creatieve camera: Inschrijven tot 28 januari

3. Beeldexpressie: Inschrijven tot 19 maart

Het inschrijfformulier verschijnt onderaan de pagina als je ingelogd bent.

Het opleidingsprogramma bestaat uit gelaagde cursussen die voor wat betreft begingedrag allen naadloos op elkaar aansluiten. Er zijn 5 stappen te onderscheiden:

  1. Basisopleiding filmen
  2. De creatieve camera
  3. Beeldexpressie
  4. Van hobbyist naar filmanalist
  5. Analysetraining

Cursusinhoud

Inhoudelijk zijn de 5 cursussen allemaal afgeleid van de drie peilers van het filmen nl; Strekking, Verhaalstructuur en Filmische Vormgeving. Afhankelijk van het niveau van de cursus wordt hier dieper op ingegaan. De inhoud in relatie tot deze drie peilers van elke cursus is als volgt uitgewerkt;

1. Basisopleiding, alleen elementaire zaken van de filmische vormgeving. Deze cursus wordt door de clubs zelf verzorgd en uitgevoerd. De inhoud dient wel minimaal te beantwoorden aan het gestelde begingedrag van de cursus “Filmen voor gevorderden”.

2. De creatieve camera, een verdere diepgang in de filmische vormgeving en een verkenning in de strekking en verhaalstructuur.

(Dit is een digitaal trainingspakket met eind-certificaat).

Deze trainingsstap is bedoeld voor filmmakers die hun films op een hoger niveau willen brengen.

Inschrijven is mogelijk tot 28 januari 2022 door het overmaken van de kosten á € 35.00 PP op NL92 INGB 0000 7206 26 op naam van H v d Meeberg. Pas na ontvangst van dit bedrag is de inschrijving definitief. Belangstellenden, die zich al bij een vorige mogelijkheid hadden aangemeld maar afvielen vanwege een te groot aantal inschrijvingen, kunnen dit aangeven en krijgen voorrang. De training duurt 6 weken. De begeleiding is één op één.

Op 29 januari ontvangen deelnemers het complete trainingspakket via WeTransfer.

3. Beeldexpressie, diepgang in strekking en verhaalstructuur en de functionaliteit van de filmische vormgeving in relatie tot de filmtaal.

(Dit is een digitaal trainingspakket met eind-certificaat).

Deze trainingsstap is bedoeld voor filmmakers die hun films meer inhoud en diepgang willen geven. 

Inschrijven is mogelijk tot 19 maart 2022 door het overmaken van de kosten á € 35.00 PP op NL92 INGB 0000 7206 26 op naam van H v d Meeberg. Na ontvangst van dit bedrag is de inschrijving definitief. Belangstellenden, die zich al bij een vorige mogelijkheid hadden aangemeld maar afvielen vanwege een te groot aantal inschrijvingen, kunnen dit aangeven en krijgen voorrang. De training duurt 6 weken. De begeleiding is één op één.

Op 20 maart ontvangen deelnemers het complete trainingspakket via WeTransfer.  Deelname is alleen mogelijk als filmtrainingsstap 2 met goed gevolg (= certificaat) is afgerond.  

4. Van hobbyist naar filmanalist, alle mogelijke diepgang in de volle breedte, aangevuld met vaardigheden voor het analyseren van clubfilms. Deze cursus vindt aansluiting bij de landelijke NOVA jurycursus. Deze training is bestemd voor gevorderde filmers.

5. ZH'12 Jurycursus, in deze cursus worden de belangrijkste aspecten behandeld die nodig zijn om een film te waarderen zoals in NOVA verband verwacht wordt. Juryleden, die op de lijst van ZH'12 staan kunnen deze training op kosten van ZH'12 volgen.
 
 
Log eerst in voor het inschrijfformulier.