Home

Filmeducatie

Nog beter leren filmen?

Het is spijtig, maar de cursus Stap 2, filmen voor gevorderden, gaat helaas niet door vanwege te weinig inschrijvingen. Er zal worden gekeken of deze cursus in samenwerking met NB'80 alsnog op een later tijdstip door kan gaan.

Als je de smaak te pakken hebt, kun je “vervolgstappen” kiezen. In maart (7 en 14 maart 2020) wordt dat stap 3. Bij deze vervolgcursus leer je nog beter hoe je je verhaal door de camera kan laten vertellen. De cursus heet “beeldexpressie”. Een beeld is immers krachtiger dan 1000 woorden. Dat leer je tijdens deze workshops toepassen. Aan de slag dus!

Kortom: een prima vervolg op wat we bij ZH’12 stap 2 noemen. Ook dan zijn de kosten weer € 35 voor 2 bijeenkomsten omdat je filmclub aangesloten is bij ZH’12.

 

Hoeveel stappen zijn er?

Volgens de leerlijn van ZH’12 zijn er 4 stappen om gevorderd filmer te worden. Na “beeldexpressie” zoals eerder genoemd stap 3 is er stap 4 Stap 4 gaat over “leren kijken naar films”. Door naar films van anderen te kijken en je af te vragen “hoe doet een ander dat?”, leer je je eigen films verbeteren. De kritische blik op die van anderen maar bovenal op die van je eigen producten staan centraal. Je leert je afvragen: hoe kijkbaar is mijn film voor anderen? Wat leer ik van anderen? Is minder ook beter?

Kortom: uitgelezen workshops om je eigen stijl te ontwikkelen door op praktische wijze naar films van anderen en jezelf te kijken. De kosten voor stap 4 zijn € 35 voor 2 bijeenkomsten. De prijs is zo laag omdat je filmclub aangesloten is bij ZH’12. De workshops zijn in november 2020 (14 en 21 november 2020)

 

Films van anderen leren bekijken?

Jouw kritische blik kan een ander helpen! Maar……. de aanpak van de ander kan ook jou helpen je eigen films te verbeteren. Deze aanpak staat centraal tijdens de workshops “highlights” in november 2019 ( (16 en 23 november 2019). Workshops waar echt alle deuren en ramen open gaan. Je leert kritisch naar het werk van een ander te kijken om jezelf te verbeteren. Ben je hier klaar voor? Lees verder.

Na deze bijeenkomsten met veel doen en discussie ben je waarschijnlijk zo enthousiast, dat je wil doorstromen naar de jurytraining op 4 januari. Daarna leer je jureren door een stage bij een juryteam. Hier leer je de fijne kneepjes van het vak. Na deze “training on the job” is de kans groot dat je in 2021 als jurylid wordt gevraagd.

Kortom: door kijken naar films van anderen, zelf veel leren. De kosten voor deze workshops zijn € 35. De prijs is zo aantrekkelijk omdat ZH’12 hoopt dat men jou in 2021 als jurylid kan vragen. De voorwaarde voor toelating is dat je stap 2 hebt gevolgd.

Tot nu toe zijn er zo weinig inschrijvingen dat is besloten om deze cursus niet door te laten gaan.

 

Inschrijven is mogelijk tot en met 10 november 2019.

Log eerst in om in te schrijven.