Home

JFF

De inschrijving voor het NOVA Jonge Filmers Festival is geopend. Je kunt inschrijven tot 15 september. Iedereen tot en met 25 jaar kan gratis meedoen.

 

 

 


 

Op 27 november 2021 vindt het 12de NOVA Jonge Filmers Festival plaats. Dat wordt gehouden in Theater FIGI in Zeist.

 

Filmen heeft de belangstelling van jongeren. Jonge filmers maken zelfstandig of in een team documentaires, muziekclips en speelfilms. Zelfs 8e-groepers werken al met veel plezier mee aan speelfilms. De kwaliteit wordt steeds hoger.

Opvallend zijn de thema’s van jonge filmers: social media, de relatie tot ouders en vrienden, verlies van een dierbare. Ook is er inspiratie uit de wereld van games.

 

De inzending staat open voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar.

Veel films komen van scholen, enkele van filmclubs met jonge deelnemers, zoals de Jong Film Studio van de Beiler Video Club en natuurlijk van enthousiaste jonge filmers in Nederland en België.

Alle films krijgen aandacht van een deskundige jury. Er wordt in diverse leeftijdsklassen gejureerd en er zijn prijzen voor camerawerk, geluidslaag, de meest creatieve film, beste acteur en actrice en de beste film van het festival. De bezoekers bepalen de publieksprijs. De winnaar mag in 2022 meedoen met het landelijke NOVA festival.

Dus ons advies aan alle enthousiaste jonge filmers is: “Pak je camera en ga aan de slag”.

Het thema is vrij, de film mag niet langer duren dan 30 minuten en moet voor 15 september binnen zijn.

 

Het Jonge Filmers Festival valt onder NOVA, de landelijke organisatie van niet-commerciële filmers. Het festival is een onderdeel van het NOVA Filmfestival dat dit jaar in Theater FIGI in Zeist wordt gehouden.

De toegang is gratis en iedereen is welkom.

 

informatie bij de coördinatoren:

Evert Hasselaar 0621971139

Bianca van Gelderen 0621456523