Home

Zomerworkshop

 

 

DE LANGSTE DAG

 - een tweedaagse zomerse filmworkshop -

 

Na ruim een jaar eenzaam binnen zitten is het eindelijk weer zover. Rond de langste dag organiseren we een filmworkshop met geen ander gezoom dan dat van de bijen. Voor wie eindelijk weer eens wil overleggen met een mens in plaats van een beeldscherm. Het stof eruit, hoofden en diafragma's weer open.

Aan de hand van een aantal miniscripts, verrijkt met eigen ideeën, wordt in een tijdsbestek van 10 dagen een film opgenomen en gemonteerd. Kern van de aanpak is het meebewegen met omstandigheden. Go with the flow, in goed Nederlands. Het licht, het weer, de natuur, dat wat voorhanden is, alle omstandigheden kun je gebruiken en dienstbaar maken aan je film. We draaien buiten op het voor een aantal eerdere deelnemers inmiddels vertrouwde Klein Huis te Velde.

De opzet is simpel. We werken in al dan niet voorgevormde groepjes van twee aan een filmplannetje dat je in één dag kunt draaien. Wie een plan heeft stuurt dat voorafgaand aan de cursusdag op om het te laten checken op haalbaarheid. Wie niet zelf iets heeft bedacht kan kiezen uit zes miniscripts/uitgangsideeën die beschikbaar worden gesteld en in al dan niet aangepaste vorm kunnen worden verfilmd. Zaterdag of zondag wordt er gedraaid onder begeleiding van André van der Hout en twee tot drie weken later al worden de ruwe montages besproken. Of dat al dan niet zoomend zal gebeuren hangt af van prinses Corona. Daarna zit de workshop erop en zetten de deelnemers zelf de laatste puntjes op de i. In het najaar volgt dan nog een première voor alle deelnemers plus aanhang. Daar kun je behalve de eindproducten waar je al het nodige van hebt meegekregen ook de resultaten van de parallelgroepen zien.

 

Max 24 deelnemers (12 per dag).

Kosten € 90,- pp. voor twee dagen inclusief eten en drinken, plus een feestelijke première.

De workshop kan worden gezien als vingeroefening voor het langduriger traject 'De Lichtvoetige Film' maar je kunt ook los daarvan deelnemen. Het is aan de deelnemers om te kiezen voor een documentaire of speelfilmachtige opzet. Voor eventuele acteurs of attributen moeten de groepjes zelf zorgen.

Het project kan alleen doorgaan bij voldoende deelnemers.

DRAAIDAG GROEP 1 zaterdag 26 juni
MONTAGEWORKSHOP GROEP 1 zaterdag 17 juli
DRAAIDAG GROEP 2 zondag 29 augustus
MONTAGEWORKSHOP GROEP 2 zondag 12 september

 Geef aan in welke van beide groepen je wilt deelnemen. Als je wel graag wilt meedoen, maar niet kunt op de aangegeven dagen laat dat dan ook weten.

Inschrijven voor groep 2 is mogelijk tot 28 augustus 2021.

 

Log in om je hier in te schrijven.

 

Het VSB-fonds maakt dit project mogelijk door een financiële bijdrage beschikbaar te stellen.