Home

ZH'12 leden boeken succes

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 november werd het NOVA Filmgala gehouden in Zeist.

Een dag eerder waren er al twee teams aan de slag gegaan met het maken van een film. Op donderdag om 12:00 uur krijgen zij de opdracht en op zaterdag 12:00 uur moest de film zijn ingeleverd. Het team van Dan Bekker en Franka Stas kregen op zondagochtend in alle vroegte de prijs van € 250 uitgereikt. Hun film Maania was de winnaar. Dat was het eerste gezamenlijke succes voor NH'63 en ZH'12.

Dan was er op vrijdagavond het NOVA 1-minuut festival. Zes films van ZH'12 deden mee, waarvan Dag soep van Niek van Oostenbrugge en Smetvrees van André van der Tuijn tot de beste 16 behoorden. Helaas sneuvelden beide films in de eerste competitieronde.

Filmende jongeren zijn er blijkbaar niet in de provincie Zuid-Holland, want er was geen enkele inzending uit ZH'12 op het NOVA Jonge Filmers Festival.

Het NOVA Filmfestival was andere koek. Maar liefst 17 films van ZH'12 draaiden er op het festival, qua aantal gevolgd door 9 films van CineLOVA. Dat is wel de oogst van twee jaar, maar ZH'12 had met afstand de meeste films op het festival.

Er werden 10 prijzen uitgereikt aan leden van ZH'12.

De meest in het oog springende film was Shine on you. Danny Snoek en zijn team van de HAF werden de laureaat van 2021. Daarnaast waren ook de prijs voor beste belichting en cameravoering, beste acteerprestatie (Quinty Appel) en beste nieuwkomer aan deze film toegekend. Het was dan ook een moderne speelfilm, waar alles aan klopte, over een meisje dat haar droom najaagt om een beroemd vlogger te worden.

Nancy Dijksman ging met een SuperNOVA non-fictie 2020 voor Kleine kinderen, kleine zorgen naar huis en had ook een nominatie voor een SuperNOVA fictie voor Simpelweg... Op z'n Italiaans.

Dan is er nog de film Snoei van Drees Brunt. Hij ging met een SuperNOVA fictie 2020 en de prijs voor beste acteur (Robert Bekkema) naar huis.

Shimon Pinto kreeg een SuperNOVA non-fictie 2020 voor Zien, Henny Hartevelt een SuperNOVA fictie 2021 voor Zoon in de kast en Louis Smits voor Feromoon.

Tot slot waren en nog nominaties voor een SuperNOVA voor Schrijverslot van Home Made Productions en Simpelweg... Op z'n Italiaans. Lisa goes out, een groepsproductie van Cine'67, werd genomineerd voor beste belichting en cameravoering en Zoon in de kast voor beste actrice.

Al met al is dit een resultaat om trots op te zijn.