NOVA ZH'12

Log hier in.

zo14082022

Back Home ZH '12 festivals Themafestival Vervoeren

Themafestival Vervoeren

Op 22-2-2020, een getalsmatig gezien mooie datum, werd het themafestival Vervoeren gehouden in Wijkcentrum Noord in Spijkenisse. Filmgroep Rijnmond heeft er een waar feest van gemaakt.

Het festival opende met een videoboodschap van de burgemeester van de gemeente Nissewaard, de heer Van Oosten. Wethouder Wouter Struijk opende het festival.

Wie verwachtte dat daarna de films werden vertoond kwam bedrogen uit. Eerst trad Funfare op, een driemanschap in bonte kleding en opvallende snorren, die de stemming erin bracht.

Zij lieten ook van zich horen in de pauze en bij de prijsuitreiking.

Supermarkt Jumbo had voor versgebakken donuts gezorgd en Cafetaria Verhage zorgde voor lekkere warme bitterballen en andere snacks.

De grote zaal van het wijkcentrum was goed gevuld. Het Programma was met een recordaantal van 19 films eveneens goed gevuld. In een fraai uitgevoerd programmaboekje waren alle films beschreven.

Jumbo stelde een fraai boodschappenpakket beschikbaar. Dat werd gewonnen door Jan Houtman met zijn film De laatste reis, die over het transport van een schip ging, dat in IJsland op de klippen was gelopen. De bedrijfsleider Jan Blaak reikte de prijs uit.

De burgemeester stelde op persoonlijke titel een geldprijs voor de zaalprijs beschikbaar.

Het publiek wees eveneens, met een overtuigende meerderheid, de film van Jan Houtman aan als de winnaar.

Kees van Driel nam namens de RVSL de prijs voor de beste clubprestatie in ontvangst. Dirk de Cocq stelde die prijs beschikbaar.

Nadat alle medewerkers en sponsors uitgebreid waren bedankt ging iedereen weer naar huis, terugkijkend op een geslaagd feest.

Foto's: Margot de Jonge

Joomla Extensions