De lichtvoetige film

 

 Na een jaar lang stilzitten wordt het nu tijd om weer aan de slag te gaan. De pandemie is op zijn retour. Langzamerhand kan er weer meer.

ZH'12 lanceert daarom het lang verwachte project De lichtvoetige film. Het Prins Bernard Cultuurfonds ondersteunt dit project met een financiële bijdrage.

 

 

poster.png

Op veel amateurfilmfestivals worden we overspoeld met zware onderwerpen. Dood en verderf, kommer en kwel. Vaak zijn het prachtige films, die belangrijk zijn om te maken en om te worden bekeken. Aan de andere kant leent het medium film zich bij uitstek om ook eens even weg te dromen, te lachen om het getob en de menselijke strapatsen met een korrel zout te nemen.

Daarom organiseert ZH'12 een compact cursustraject dat u zal verleiden tot het maken van een lichtvoetige film. Een kleine komedie, een grap, een ernstig verhaal met hilarische verwikkelingen, een sprookje dat onvermijdelijk leidt tot een glimlach.

De begeleiding die ZH'12 biedt is van start tot finish, van eerste idee tot en met feestelijke première. In groepsverband maakt u een korte lichtvoetige film van ca. 10 minuten of het nou een speelfilm is, een documentaire of iets er tussenin.

In totaal krijgt u een introductiedag en drie cursusdagen in de periode september 2021 tot oktober 2022. De datums staan hieronder bij de beschrijving van de cursusdagen.

Het project wordt afgesloten met een première in een theater.

 

De kosten

Deelname kost € 160 per persoon voor het hele traject, inclusief lunch, koffie en thee.

De workshops worden gehouden in werkgroepen. Er zijn 4 workshops. Je tekent in voor alle workshops in één keer. 

De locatie is Klein huis te velde 4 in Maasland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder vind je een beschrijving van de introductiebijeenkomst en de workshops.

Zaterdag 4 september 2021

De eerste dag maken we kennis met de deelnemers en de aangedragen ideeën. Iedereen komt met een vertrekpunt. Dat kan een krantenartikel zijn, een merkwaardige buurman, een autobiografisch gegeven, een mop, een ongenoegen, noem maar op (ideeën al is het maar 1 regel van te voren aanmelden). Aan de hand van voorbeelden praten we door over een lichtvoetige uitwerking. Voor zover dat nog niet het geval is worden groepjes gevormd.

Er kunnen maximaal 24 personen deelnemen.

Deze dag wordt in een zaal georganiseerd. De locatie wordt nog nader bekend gemaakt.

De rest van de workshops is kleinschalig met maximaal vier groepen die tegelijkertijd aan het werk zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Inschrijven is niet meer mogelijk.

 

Download hier de flyer

 

Het Prins Bernard Cultuurfonds maakt dit project mogelijk door een financiële bijdrage beschikbaar te stellen.